Start Leerwerkcentrum De 2Wieler in Zwolle

05-04-2011

 Op 18 april a.s. wordt in Zwolle het startsein gegeven van een samenwerking tussen Wezo en Tweewieler Academy. Samen hebben zij een initiatief gestart om herintreders/stagiaires kansen te bieden in het Tweewielervak: het leerwerkcentrum De 2Wieler.


Opzet van het programma is om deze doelgroep mogelijkheden te bieden om in te stromen in de tweewielerbranche. Men leert onder begeleiding fietsen repareren en monteren. Dit alles in een prachtig ingerichte praktijkruimte die als volwaardig werkplaats inclusief magazijn gezien kan worden. Plaatselijke ondernemers stellen hun inruilfietsen beschikbaar en deze worden in de werkplaats door herintreders/stagiaires weer helemaal opgeknapt en volledig gemaakt. Daarna gaan de fietsen - verkoopklaar- terug naar de ondernemer.


Door de opzet van dit concept snijdt het mes aan twee kanten: enerzijds de instroom bevorderen en anderzijds de branche ontzorgen. De ondernemer heeft - zeker in het zomerseizoen-  immers geen tijd te besteden aan het opknappen van inruilfietsen. Binnen dit concept ontvangt hij de inruilfietsen binnen het seizoen alweer terug in de winkel. 


Een 20-tal ondernemers uit Zwolle en omgeving heeft zich aangesloten en gecommitteerd aan het project. Zij zullen met een positief kritische blik meedraaien en middels evaluatiemomenten hun ervaringen kenbaar maken.  Het Leerwerkcentrum De 2Wieler in Zwolle is een testcase, een businessmodel om te zien of het in de praktijk goed uitpakt. Als deze case positief verloopt dan wordt het concept landelijk uitgerold.


Ook Bovag is enthousiast over deze pilot: ‘Met de sterk regionaal gerichte Leerwerkcentra kan de Tweewieler Academy jongeren enthousiast maken voor het vak en een carrière in de tweewielerbranche. Dat is van groot belang voor onze sector.’
 

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

E-mail: 
Fiets:
Scooter:
Motor:
Allen:

scheidingslijn

Tweewieler Academy | Tel: 030-608 79 31 | info@tweewieleracademy.nl | DisclaimerTwitter iconFacebook icon