Eerste deelnemers Leerwerkcentrum 'De 2Wieler' geslaagd

12-12-2011

Negen medewerkers van de sociale werkvoorziening Wezo in Zwolle zijn op 23 november jl. geslaagd voor het examen ‘Vakbekwaam fietstechnicus’. Zij volgden de opleiding in leerwerkcentrum ‘De 2Wieler’, een samenwerking tussen de sociale werkvoorziening Wezo in Zwolle, het ROC Deltion College en Tweewieler Academy.


In het leerwerkcentrum ‘De 2Wieler’ worden medewerkers van de sociale werkvoorziening en “wajongeren” opgeleid voor een baan bij een tweewielerbedrijf. Met deze opleiding biedt Wezo medewerkers de mogelijkheid hun talenten te ontwikkelen. Het leerwerkcentrum is gevestigd bij Wezo Groep in Zwolle, Tweewieler Academy verzorgt de praktijktrainingen en het Deltion College de theorielessen. In de fietswerkplaats worden fietsen uit de handelsvoorraad van regionale ondernemers in de fietsenbranche gerepareerd en schoongemaakt.
 

Zij-instroom
De vraag naar gekwalificeerde fietsmonteurs op diverse niveaus groeit en nieuwe instroom is dringend nodig. Eerder deze maand heeft dezelfde groep deelnemers al met succes een praktijkoriëntatie dag ‘Derailleur Afstellen’ gevolgd. Nu zijn zij gecertificeerd als ‘Vakbekwaam fietstechnicus niveau 1.’ Een prestatie om trots op te zijn. Hiermee kunnen ze direct aan de slag gaan bij een fietsenmaker of later een vervolgopleiding op niveau 2 volgen.


De pilot met ‘De 2Wieler’ levert goede vakmensen op. De opleiding is een goed voorbeeld van samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en Wezo. Deze samenwerking vergroot de arbeidsmogelijkheden voor medewerkers die moeite hebben een plek op de arbeidsmarkt te krijgen. Tegelijkertijd levert het project met deze zij-instromers een bijdrage aan het oplossen van het tekort aan technici binnen de tweewielerbranche. Kortom, een win-win voor alle partijen, die ook voor andere branches kan gelden.
 

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

E-mail: 
Fiets:
Scooter:
Motor:
Allen:

scheidingslijn

Tweewieler Academy | Tel: 030-608 79 31 | info@tweewieleracademy.nl | DisclaimerTwitter iconFacebook icon