Tweewieler Academy dient Europese subsidieaanvraag in

11-02-2013

Eind januari jl. heeft Tweewieler Academy, samen met Deense, Belgische, Tsjechische en Litouwse partners, een Europese subsidieaanvraag ingediend.

 

Dit als vervolg op het huidige Partnership project m.b.t. E-Bike. Naar verwachting volgt in juli a.s. uitslag van het agentschap over de toekenning van de subsidieaanvraag.

Een eerste tipje van de sluier over de inhoud van het project treft u in onderstaand artikel van ETRA. Het gaat o.a. om het ontwikkelen van Europese opleidingen voor elektrische fietsdealers en hun monteurs. 

De eerste stap voor dit project, dat veel kansen en doorontwikkeling zou kunnen bieden, is gezet en daar zijn we heel erg blij mee! 

 


Overeenkomst tussen ETRA en 4 partners over nieuw elektrische fiets opleidingsproject

Naar aanleiding van een overeenkomst tussen ETRA en het Nederlandse opleidingsinstituut "Tweewieleracademy", het Deense opleidingsinstituut "CELF", het Belgische opleidingsinstituut Syntra-West en met de Nederlandse stichting "Pro Work", is eind januari een Transfer of Innovation (TOI) project is ingediend in het kader van het Leonardo gesprek.

In het nieuwe project, Twowheel Innovation Network (TWIN) genoemd, gaat het om het ontwikkelen van Europese opleidingen voor elektrische fietsdealers en hun monteurs. Ook het opzetten van een certificering voor de dealers en monteurs die met succes de opleiding afronden staat op de agenda. Dit zal technici in staat stellen om hun professionele competenties op het gebied van elektrische fietsen aan de consument over te brengen.

ETRA zal voornamelijk verantwoordelijk zijn voor het opzetten van contacten met opleidingsinstituten in heel Europa en voor de verspreiding van de projectresultaten. Tegen het einde van het project zal een workshop voor alle Europese opleidingsinstituten worden georganiseerd.

Als de Europese Unie akkoord gaat met de financiering van het project, zal het starten in oktober 2013. Het project heeft naar verwachting een looptijd van twee jaar.


Aanmelden voor de nieuwsbrief?

E-mail: 
Fiets:
Scooter:
Motor:
Allen:

scheidingslijn

Tweewieler Academy | Tel: 030-608 79 31 | info@tweewieleracademy.nl | DisclaimerTwitter iconFacebook icon